T(e)huis

Een modern aangepast huis midden in al wat nog leefbaar groen is.

Vroeger en nu

In 1968 startten we het gezinsvervangend tehuis “Leeuwenwelp“. Eind 2007 zijn we overgeschakeld naar een Organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg. Dit gaf ons de mogelijkheid om kinderen en hun ouders om gelijk welke reden hulp en ondersteuning te bieden, op zowel korte als lange termijn.

Onze organisatie wordt door de Vlaamse Overheid erkend en gesubsidieerd. Om elke unieke problematiek van elk gezin grondig en efficiƫnt te analyseren en op te volgen, hebben we bewust gekozen om het aantal kinderen te beperken. Momenteel hebben we een capaciteit van 15 kinderen.

Wij zorgen ervoor dat kinderen een tijdelijke vervanging krijgen van hun thuissituatie. Tijdens hun verblijf proberen wij hen zo goed mogelijk voor te bereiden om terug te keren naar hun oorspronkelijke leefomgeving. De directie en het personeel zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt.

Infrastructuur

Ons tehuis bevindt zich in het midden van een aangename groene omgeving gelegen aan de rand van Kapellen en Kalmthout. Het is een modern gebouw dat in 2011 nog voor een groot deel gerenoveerd en verbouwd is en aangepast aan een leefgroep van 15 minderjarigen.

De eerste reeks lage tonen komt overeen met het aantal uren. Vervolgens horen we een afwisselend couplet van hoge en lage noten horloges replica, overeenkomend met de kwartieren, en ten slotte een opeenvolging van hoge noten, die het aantal minuten aangeven dat aan de verstreken kwartieren moet worden toegevoegd.

Het huis is praktisch ingedeeld en bevat volgende locaties: een eetkamer, een zithoek, twee badkamers, twee keukens, een spreekkamer en toiletten. Elk kind heeft ook zijn eigen kamer waar hij of zij kan genieten van de nodige privacy.

Aan het huis ligt een bosrijke tuin met een boomhut. Deze is in goede staat en vooral in trek bij de jongsten onder ons. Scholen, ontspanning en andere zijn op fietsafstand gelegen van ons huis.

Onze gebouwen zijn aangepast aan de noden van een Organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg. Wij respecteren de wetgeving in alles wat we doen.